Haavoittuvat lapset ja nuoret
Haavoittuvat lapset ja nuoret ovat tärkeä kohderyhmä FSPM:n työssä. FSPM tukee vuosina 2021-2022 Maisha bora hanketta (Uusi elämä). Hanketta rahoitetaan yksityisillä lahjoituksilla sekä Suomen ulkoministeriön hankerahoituksella. Hanke toimii haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten kestävän toimeentulon edistämiseksi Tansaniassa. Haluamme tukea köyhiä ja syrjäntyneitä ihmisiä jotta he saavuttaisivat siedettävän elämän.

Tavoitteet
Hankkeen tavoitteena on vahvistaa ja antaa haavoittuvassa asemassa oleville lapsille mahdollisuuden aloittaa muutos, joka auttaa heitä selviytymään köyhyysuhasta. Hanke on suunnattu vammaisille lapsille ja nuorille, orvoille ja katulapsille, näkövammaisille lapsille ja nuorille, perheille, yhteisöille, viranomaisille ja järjestöille Tansaniassa. Lapsilla on jatkuvasti esteitä perusihmisoikeuksien saamiseksi, mukaan lukien tasa-arvo sekä mahdollisuus parempaan koulutukseen ja toimeentuloon. Koska useimmissa tapauksissa heidän tarpeensa ovat isoja syrjinnän ja yhteiskunnan kielteisten asenteiden vuoksi, ne on ennalta määrätty köyhyydessä ja riippuvuudessa elämiseen. Tämä voi lopulta johtaa siihen, että heistä tulee lopulta äärimmäinen taakka heidän köyhille perheilleen.
Paikallinen kumppanimme Free Pentecostal Church of Tanzania (FPCT Facebook) yhdessä FSPM:n ja isäntäseurakunta Betesda Church Raseborgin (Betesda Church) kanssa on sitoutunut puolustamaan lasten ja nuorten oikeuksien kehittämistä. Hankkeella luodaan muutos siihen, miten kohdealueiden yhteisöihin vaikuttaviin sosiaalisiin ongelmiin puututaan tai miten niitä käsitellään. Hanke haluaa luoda suotuisan ja osallistavan ilmapiirin, jossa haavoittuvat lapset ja nuoret osallistuvat aktiivisesti ja tasapuolisesti yhteiskunnalliseen toimintaan ja edistävät maan sosioekonomista kehitystä. Hanke lisää tietoa lasten ja nuorten elämäntaidoista, ammatillisesta pätevyydestä ja lukutaidosta. Hankkeella varmistetaan, että lasten ja nuorten perusoikeuksia edistetään, kunnioitetaan ja suojellaan yksilö-, yhteisö- ja hallitustasolla. Se lisää yhteiskunnan osallistumista ja osallistumista lasten ja nuorten tarpeisiin.
Mitä sitten tulemme tekemään?
Vuonna 2021 tullaan muun muuassa tunnistamaan ja arvioimaan lasten kykyjä ja lahjakkuuksia. Arvioidaan myöskin lasten tarpeita ja tuetaan heidät perheineen. Voimistamme heidät yrittäjyydessä sekä selvitetään heidän koulutustarvetta. Vieraillaan myöskin perheissä sekä kouluissa seuraamassa kehitystä sekä miten vanhemmat osallistuu lasten koulunkäyntiin. Pidetään avoimia tilaisuuksia kylissä sekä tiedostetaan yhteisöjä lasten oikeuksista. Tunnistetaan myöskin eri vastuunkantajia ja pidetään heidän kanssaan kokouksia missä suunnitellaan miten voidaan yhdessä edistää lasten oikeuksia. Sen lisäksi nostetaan myöskin yhteistyökumppaneiden osaamista pitämällä koulutustilaisuuksia lasten tarpeista ja oikeusista.

Mitä voit tehdä?
Voimme kaikki olla mukana tukemassa näitä lapsia ja nuoria hankkeen kautta. Voimme tehdä tämän maksamalla kertakorvauksen tai tulemalla mukaan kummiksi. Maisha borassa voit valita, tuetko Arushan näkövammaisia lapsia, Biharamulon vammaisia lapsia vai Dodoman katulapsia.